Project name: Designing and Building a New Liner Inversion Equipment to Enhance the Effectiveness of Cured-in-Place-Pipe Relining Technologies at Agriapipe Kft.

Company name and contact data: Agriapipe Kft. (3300 Eger, Talizmán u. 5.)

Institution name and contact data: MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési központ ZRt. (1139 Budapest, Váci út 83.)

Project details: to show the project in details we created a separate micorsite. The microsite is at http://ultragun.hu.

 


Project name: Technology Development at Agriapipe Kft.

Company name and contact data: Agriapipe Kft. (3300 Eger, Talizmán u. 5.)

Institution name and contact data: MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési központ ZRt. (1139 Budapest, Váci út 83.)

Project description: (We are very sorry but this content is currently available only in Hungarian. Thank you for your understanding.)

Az Agriapipe Kft. 2009. év folyamán nyújtott be pályázatot a Gazdasági Operatív Program keretén belül meghirdetésre kerülő „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése” tárgyú GOP-2009/2-2.1.1/A pályázati kiírásra. Az „Agriapipe Kft. technológia fejlesztése” című pályázat pozitív elbírálásban részesült. A projekt összköltsége 47.705 eFt, melyből 50% a támogatás.

A projekt keretében egy komplett „Expanda Pipe” (Rib Loc Kit 4) csőcsévelő rendszer kerül beszerzésre a gyártó cégtől tartozékaival.

A cég fő tevékenysége a folyadék szállítására szolgáló közmű építése, ezen belül a közművezetékek feltárása nélkül felújítása. A feltárás nélküli felújítás olyan korszerű technológiákat foglal magába, amelyek közös jellemzője, hogy a cserére szolgáló csővezetékek felújítása az azokba belehúzott, vele teljesen egyenértékű, de gyakran hosszabb élettartamú, új béleléscsövekkel, -tömlőkkel történik. A bélelési eljárások igen széles átmérőtartományban és minden csővezetéktípusban (ivóvíz, ipari víz, szennyvízcsatorna, gázvezeték) végezhetőek. A fenti, ún. No-Dig eljárások fő előnye az, hogy a környezetvédelmi szempontok jobban érvényesülhetnek. A hagyományos csővezetékcsere útfelbontással, földkiemeléssel, a munkagépek által okozott óriási zajjal, sok hulladék (pl. aszfalt) keletkezésével, útlezárásokkal, forgalomelterelésekkel jár. A No-Dig eljárások esetében minimális, csak az akna körüli néhány négyzetméter terület felbontása szükséges. Az eljárások között külön fejezetet képviselnek a Rib Loc ausztrál cég által kifejlesztett technológiák, melyek a spiráltekercseléses béleléses eljárásokhoz tartoznak. Ezek egyik reprezentatív megoldása a RIBLOC EXPANDA eljárás.

Az eljárásnál alkalmazott spiráltekercselt béléscsövet egy pvc profil szalagból a helyszínen állítjuk elő. A csőkialakítás legfontosabb eleme egy tekercselő berendezés, amely a spirálisan kiképzett pvc szalag két oldalán elhelyezett zárakat egymásba pattintva készíti el a béléscsövet. A béléscső aztán expandálásra került, amelynek a végén szorosan felfekszik a régi cső belső falára. Így minimális keresztmetszet-csökkenés mellett kapunk egy új csatornát.

A hazai csővezeték-állomány állapota, mennyisége, a kínálkozó exportlehetőségek, valamint a potenciális megrendelői kör cégeinek gazdasági stabilitása arra ösztönzi a Kft. menedzsmentjét, hogy folytassa technológiai berendezéseinek körét bővítő beruházásait.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

NFÜ: www.nfu.hu

MAG ZRt.: www.magzrt.hu