Csővezetékek mechanikus tisztítása

Az ivóvízvezeték-hálózatokban az üzemeltetési idővel arányos mértékben kiválások és lerakódások keletkezhetnek. Ezek a szállított víz minőségét nagymértékben ronthatják. A lerakódásokban kialakuló "mikrobiológiai élet" a kedvezőtlen körülmények esetén a hálózat másodlagos biológiai szennyezettségéhez vezethet. Ezért ezeket a lerakódásokat, kiválásokat el kell távolítani. Erre a legalkalmasabb eljárás a csővezeték-hálózatok mechanikus tisztítása. A különböző módszerek, eljárások alkalmazása során figyelembe kell venni a hálózat adottságát, a csővezeték anyagát és a lerakódások milyenségét. Szakembereink több mint harminc éves tapasztalattal rendelkeznek a csővezeték-hálózatok mechanikus tisztításában.

Tapasztalatainkat felhasználva így a legmegfelelőbb eljárást tudjuk kínálni a csővezetéki szennyeződések felszámolásához. 
 

Csőtisztítás rugalmas elemekkel

Elsősorban bonyolult, összefüggő hálózatok mechanikus tisztításának hatékony módszere, de lehetőség van a távvezetékek lerakódásainak eltávolítására is.

 

 

Csőtisztítás áthúzós elemekkel

Öntöttvas és acél anyagú vezetékekben található kemény kiválások eltávolításának hatékony módszere. Az elemek 150 mm-es átmérőig és max. 400 m hosszúságig alkalmazhatóak.

 

Csőtisztítás turbinás készülékkel

Az acél és öntöttvas vezetékekben keletkező kemény kiválásának eltávolításának egy lehetséges módja. A tisztító hatást egy rugalmas spirál rudazatra szerelt tisztító fej forgatásával és előretolásával fejtjük ki.

 

Csőtisztítás forgatott szerszámmal

A hátoldali víznyomással hajtott turbina és a vele együtt forgó őrlő fej igen kemény lerakódások eltávolítását biztosítja. Az eszközök részben saját fejlesztésűek, részben a ROHRREINIGUNG MOLCH cég turbináit alkalmazzuk.