Helyi javítások

 

Tokjavítás beragasztott tömlővel

A javítás során egy műgyantával átitatott filcből vagy üvegszövetből, vagy ezek kombinációjából álló rövid tömlőt ragasztunk a hibahelyekre. Az átitatott tömlőt egy felfújható gumi pakker segítségével helyezzük el a kívánt helyre. Az eljárás sikerrel alkalmazható az új építésű vezetékek helyi hibáinak kijavítására is. 

 

Tokjavítás Weco mandzsettával

A csővezetékek hibás, tömítetlen tokjának felújítására belső WECO mandzsettákat helyezünk be. A WECO egy speciális gumi mandzsettát jelent, amelyet koracél gyűrűkkel szorítunk a csővezetékek belső falához. Az eljárás alkalmas mászható és járható, gáz-, víz-, szennyvíz és ipari vezetékek tokjainak javítására akár 3 m átmérőig.

 

Tokjavítás Quick-Lock mandzsettával

A nem mászható és nem járható csővezetékek hibás tokjainak javítására a Quick-Lock mandzsettákat ajánljuk. A javító idomok 150 mm-es átmérőtől alkalmazhatóak nyomóvezetékeknél és gravitációs csatornákban.

 

Csatorna robot alkalmazása

Az önjáró csatorna robotokat egyrészt a hálózatok üzemeltetési problémáinak megoldására pl.: belógó gyökér eltávolítása, valamint a béleléses felújítások előkészítő és befejező munkáinál alkalmazzuk. Az előkészítéseknél béléscsövek elhelyezését nehezítő akadályok pl.: belógások, betonbefolyások stb. eltávolítását végzik, másrészt a bélelt csöveknél a gerincre történő becsatlakozások szakszerű megnyitására alkalmasak.

 

Házi becsatlakozások javítása ún. "kalapidommal"

A szennyvízcsatornába közvetlenül rákötő becsatlakozások javítását egy filcből, üvegszövetből vagy ezek kombinációjából álló műgyantával átitatott speciális idom beragasztásával végezzük. Az ún. kalapidomot felfújható gumipakkerrek segítségével helyezzük el a becsatlakozási ponton. Ezt a megoldást alkalmazzuk a becsatlakozó vezetékek béleléses felújításánál a csővég lezárására a bekötési pontnál.

 

Műtárgy felújítás

A gravitációs szennyvízcsatornák fontos elemei a különböző céllal elhelyezett műtárgyak. Ezért fontos ezeknek a műtárgyaknak a vízzárósága. Az általunk alkalmazott felújítás során egy béléstestet helyezünk el a műtárgy belsejében. Ezek a béléstestek az igényektől függően szabványos KGP PVC elemek, vagy egyedileg gyártott polietilén vagy ÜPE anyagúak.

A műtárgyban a bejövő és az elmenő csővezetékeket a béléstesthez vízzáróan csatlakoztatjuk. A csatlakoztatást a csövek belsejében oldjuk meg. A saját fejlesztésű eljárás szabadalmaztatás alatt áll. A béléstest és a régi fal közötti teret kiinjektáljuk vagy feltöltjük.